Forlaget Bogland udgiver historier med sex, gys, spænding og dramatik, noveller, romaner, ebøger og lydbøger.

Online 9,-

Lydbog 19,-

Min lillebrors selvmord

Historie om et selvmord.

Mit navn er Ambjørn Happy, og jeg drømmer om et godt liv - før døden. Denne historie handler om min lillebror. Min lillebror han er ked af at leve, og det kan man jo godt forstå, der er sgu ikke meget sjov ved at leve. Telefonsælger, what-ever, eksamen, uddannelse, tøjvask, hele klimaet, for fanden, for slet ikke at snakke om alle de private problemer man kan have. En dårlig barndom, et skævt ben, briller, fattigdom, skuffelser.

Det er ikke altid sjovt. Det er det ikke.

Min lillebror har - desuden, oven i alt det andet - fået ødelagt ryggen. Så han kan ikke gå, fordi han skvatter hele tiden, og så ligger han der på fortovet og har kramper, og tisser i bukserne, og det er meget træls, og det gør meget ondt.

Måske er det derfor, at han tit siger til mig:

"Ambjørn, jeg vil ikke leve mere. Jeg er træt af at blive anholdt af politiet, de fucking jydestrissere"

- min bror bor i København. Jyske politibetjente har ikke det bedste ry i København,

"hver gang jeg kommer dinglende på Strøget, fordi det gør så ondt i min ryg at jeg ikke kan gå lige, så kommer politiet, og de tror jeg er narkoman, og jeg siger fuck dig, og så kaster de mig i asfalten, giver mig strips på og smider mig ind i deres bil, og så sidder jeg der og har kramper og tisser i bukserne, og det gør meget ondt. Jeg vil ikke leve mere. Jeg er ensom Ambjørn, lægerne kan ikke gøre noget, siger de, fra nu af bliver det kun værre, jeg ender mit liv på et plejehjem, bedøvet af morfin, lam, ude af stand til at stå ud af sengen. Jeg vil ikke have sådan et liv, jeg vil dø, Ambjørn, det gør for ondt at leve."

Jeg prøver på at muntre ham lidt op. Der er jo meget godt i livet. Hvis man kigger på de små ting. En kop kaffe, en cigaret en ostemad, men han er ligeglad med mine positive ord, det har han været i flere måneder, det er lige før vi begynder at skændes, men så husker vi, at vi er brødre, og at vi elsker hinanden, så vi holder fred og snakker om noget andet. Han kan lide at fotografere, det kan jeg også.

"Jeg har nogen fotolamper og gejl, jeg kan ikke bære det mere, det er for tungt Ambjørn, jeg sender det over til dig, så kan du gøre med det, hvad du vil. Jeg kan ikke bære det mere."


3 dage før han begår selvmord, med en flaske ballongas, pas på med det, hjernen dør på 30 sekunder, 3 dage før han dør, ringer han og vi snakker sammen i lang tid. 4 timer, og det er så hyggeligt. Han virker slet ikke deprimeret længere, og han siger til mig, "undskyld jeg har snakket så meget om selvmord, i månedsvis, jeg ved det har stresset dig Ambjørn, jeg truffet min beslutning, jeg vil ikke snakke igen om selvmord. Undskyld", siger han.

Jeg griner af lettelse, og det var en fejl, jeg troede det var ovre, men det var det ikke. Om mandagen kommer fragtmanden. En kasse, to kasser, jeg slæber dem op til min lejlighed, tre kasser, fire kasser, fem kasser. Jeg kan ikke forstå det, der er alt for mange kasser. De er fyldt med fotolamper, stativer, kameraer, linser - og i den sidste kasse finder jeg også han computer, og så græder jeg, fordi jeg ved at den laptop computer ville han aldrig give fra sig, han elsker den.

Så jeg ringer til min bror.

"Nummeret du har kaldt, eksisterer ikke mere."

Hans hjemmeside er også væk, facebook er væk, jeg ved at han er død. Så jeg tager toget fra Århus til København og får en nabo til at lukke mig ind i opgangen. Min bror bor helt oppe på fjerde sal, ingen elevator, en mand der ikke kan gå.

Jeg trykker på dørklokken, sætter mig på hug og kalder hans navn ind gennem brevsprækken. Han svarer ikke. Jeg kan se derinde, det ligner hans fødder på en skammel. Jeg tager brillerne på og kigger efter, det er ham.


Jeg ringer til politiet. 114. Skulle det have været 112? Jeg ved det ikke. Jeg har ikke prøvet det før, at finde min bror død.

"Det er politiet!"

"Ja hej, øhm, mit navn er Ambjørn Happy. Min bror er død."

"Ja, og hvad havde du tænkt dig at jeg skulle gøre ved det?", siger politimanden. Og det er jo logisk nok, det giver mening, men jeg forsøger igen.

"Nej, men det, det er bare fordi, jeg sidder på trappen udenfor hans lejlighed, og jeg ved ikke hvordan jeg skal komme ind i hans lejlighed. Døren er låst indefra. Jeg tænkte du måske havde nogen erfaringer, hvad kan man gøre?"

"Kan du se at han er død?"

"Ja", siger jeg, men det er løgn, jeg kan bare se hans fødder.

"Lige et øjeblik, jeg stiller om."

"Det er vagtcentralen."

"Ja hej, øhm, mit navn er Ambjørn Happy, min bror er død, jeg sidder udenfor hans lejlighed lige nu."

"Og hvad havde du så tænkt dig at jeg skulle gøre ved det?"

"Næææ". Pludselig indser jeg, at politiet kommer ikke løbende bare fordi man ringer til dem. Hmm.

"Det er bare det, min bror er død, jeg kan se han ligger derinde, han har tit snakket om selvmord og han har lejligheden fuld af morfin, og så tænkte jeg at du kunne sende nogen her der kan hjælpe mig med at komme ind i hans lejlighed."

"Nå, ja, det har du ret i", siger politimanden. "Bliv på adressen, jeg sender nogen ud til dig."


Og i løbet af de næste 3-4 minutter kommer to politibetjente, jyder begge to, søde og venlige, to ambulancefolk, to læger, 8 kamptrænede politisoldater med en rambuk mellem sig som smadrer døren ind til min bror, tre mand fra efterforskningsenheden der skal tjekke om min bror er myrdet af andre end ham selv, de er klædt i DNA-dragter og fotoudstyr, i alt 17 politifolk, læger og ambulancefolk, plus to mand om aftenen der kører min bror væk i en ligvogn.

Den dag, den dag fik min lillebror al den hjælp han kunne drømme om, mit navn er Ambjørn Happy, jeg drømmer om et godt liv for alle i Danmark, med omsorg og kærlighed i god tid før vi dør. Tak fordi du lyttede til min historie.Viking i Hverdagen Dirty Søster Bonustid Aisha, min elskede Aina køber en seng Englen fra Ishøj The Suicide of my Little Brother The death of a telemarketer Min lillebrors selvmord En telefonsælgers død

© Bogland.dk 2019

Bogland er et no-money-no-profit forlag som udgiver historier skrevet af forfatteren Ambjørn Happy. Bøgerne på Bogland er billige, hvis du vælger at høre dem som lydbøger eller læse dem som e-bøger. Eventuelle papirbøger sælges til trykprisen. Formålet med Bogland er at underholde og sprede gode historier. Forlaget er non-profit. Kernen i historierne bygger på virkelige begivenheder, pakket ind i fantasi og dramatik.

15 ms.