Forlaget Bogland • Søndag 22. april, 2018 • Kontakt
Medrivende, underholdende og tankevækkende historier. Bøger til trykpris. Lydbøger og e-bøger er gratis.

Ambjørn Happy

Min pik er hjernedød

Forleden sagde min bror:
"Har du tænkt på Ambjørn, det er det samme blod du har i hovedet og i din pik?"
Og det ved den hellige jomfru maria, det har jeg aldrig skænket en tanke. Ja, jeg synes nærmest det virker lidt malplaceret, at mine to hoveder skal deles om det samme blod! De skulle nødigt give hinanden tossede idéer.

Ved nærmere eftertanke... Har kroppen overhovedet ingen skam i livet? Og nej, kroppen er åbenbart et meget tolerant væsen der ikke tager det så nøje, om det er de kødelige eller de åndelige laster der skal forherliges med frisk luft og næring fra mit blod.

En anden ting ved kroppen, udover dens åbenlyse tolerance, er det forunderlige faktum, at den tilsyneladende uden nogen form for uddannelse mestrer selv de mest komplicerede biologiske og kemiske processor.

For et par uger siden lærte jeg at binde mine sko, sådan at snørebåndene ikke går op. Det tog mig 30 år. Og i sidste uge på min sommerferie lærte jeg at slå smut med en sten udover bølgerne. Min krop kan finde ud af at lave børn, og sådan noget. Jeg kan binde mine sko, og lave 7-9 smut.

Det virker som om kroppen rummer langt større viden og forståelse, end jeg har formået at skrabe sammen langs livets landevej. Men se, det er ikke ord kroppen rummer, det er kunnen. Hvis jeg kan fortælle nogle ord om menneskets forplantning, så har kroppen til gengæld kunnen, og det er noget andet.

"Det er hele forskellen mellem mænd og drenge", sagde min bror til mig. "Drengene er fyldt med ord, hvorimod mænd er fyldt med kunnen". Han tænkte ikke lige præcis på børn. Mere sådan bredt. Ikke kun mænd, også kvinder. Bredt. I alle livets forhold...

Det er ikke dine ord - det er det du kan. Og du kan meget, fordi du er født med en stor kunnen. Se blot på din krop. Den kan alt, selvom selve pikken er hjernedød.

PresseHistorier og bøger på Bogland. Nogle er udgivet, andre er historier på vej til at blive skrevet færdig.
AinaAishaAmlethBlotterBonustidDirtyDugfriskEmpatiskFlødeostFærdigretFrisprogHjernedødHorselandHurtigretHåndlæsningIshøjKærestesorgKærtegnLykkesexPengelandRegntidSexgladtalelystTaniTantramassørTantratipsTaulovViking


PresseFøljetonSkrivegrupper i ÅrhusHistorier og bøger på Bogland. Nogle er udgivet, andre er historier på vej til at blive skrevet færdig.
AinaAishaAmlethBlotterBonustidDirtyDugfriskEmpatiskFlødeostFærdigretFrisprogHjernedødHorselandHurtigretHåndlæsningIshøjKærestesorgKærtegnLykkesexPengelandRegntidSexgladtalelystTaniTantramassørTantratipsTaulovViking

Foredrag og undervisning i skrivekunst med Ambjørn Happy