Forlaget Bogland • Søndag 22. april, 2018 • Kontakt
Medrivende, underholdende og tankevækkende historier. Bøger til trykpris. Lydbøger og e-bøger er gratis.

Ambjørn Happy

Kærtegnets hemmeligheder

Forleden gav en udenlandsk kvinde sit æble til mig. Jeg sad ved flygelet og spillede den musik, som mine hænder kender. Når jeg ankommer til et rum med et flygel eller et klaver, men hvor der ikke findes nogen noder, tilbyder mine hænder at lege med tangenterne. Der kan gå måneder eller år fra det ene klaver til det næste flygel, så derfor er mine hænder søgende og prøvende. Efter en halv time plejer de at finde musik frem til mig, dybt inde fra trækassen hvor filtdækkede træhamre slår mod lange tonestrenge. Flygelet havde en god lyd. Jeg så hun satte sig ned og lyttede til mig.

Denne dag fandt mine hænder et sart og sårbart stykke musik. Jeg kunne høre, at der var et menneske som havde længsel og som ønskede at komme fri. Mens den udenlandske kvinde sad i en høj stol ved den tomme bar, spillede jeg hændernes musikstykke flere gange. Til sidst hamrede jeg i flygelets tangenter, da musikkens menneske løsrev sig fra smerte og sorg, og straks efter blev mine hænder lette og fine, da det frie menneske gik ud i verdens solskin og fuglesang.

Da mine hænder faldt til hvile, græd den udenlandske kvinde. Jeg rejste mig stille, og gik hen til hende.
"Det er så smukt når du spiller", sagde hun på sit eget sprog. Jeg elsker tysk, og rørte ved hendes skulder.
"Danser du?", spurgte hun straks derefter, endnu med tårer i øjnene.
"Næ, men jeg elsker at danse", svarede jeg. Fordi sådan er det. Jeg kan lide at bevæge min krop sammen med musikken, men regler og dansetrin kender jeg ikke noget til.

Vi fandt en radio og noget musik. Så slog hun armene om mig, hun var noget lavere end mig, og jeg tog rundt om hendes skuldre. Imens vi dansede kærtegnede jeg hendes nakke og baghovedet, og hun aede min ryg. Hun var mit flygel, og jeg var hendes klaver, vi fornemmede forsigtigt hinandens hud og knogler, tykke muskler og blødt kød. Så begyndte musikken at klinge dybt inde fra vore hjerter. Et sart og blidt stykke musik. Jeg kunne høre det handlede om 2 mennesker, som længtes.

Rundt om os var det blevet aften, og der var mennesker som festede og snakkede. Vi satte os i den mørke ende af et langt lokale. Jeg rev en dug af et bord, lagde den om os så hun ikke skulle fryse. Stille delte vi nogle af dagens fælles oplevelser, vi talte på hendes sprog, fordi mit eget er uforståeligt for andre end mit lille folk. Jeg drak rødvin og røg cigaretter, slappede af. Ind imellem var vi tavse. Mens jeg sugede den milde røg ind i mine lunger, puttede hun sig ind til mit bryst og sukkede tilfreds.

Jeg har ofte tænkt på at det er meningsløst at tale om kærlighed og sex. Begge dele er handlinger. Ham der snakker om krigens glæder, uden at gå med sit våben frem mod fjenden på slagmarken, han er en tandløs nar. Deraf følger at mange mænd er narre, når det gælder krig, fordi de overlader blodet og skrigene til de unge mænd, deres egne og naboens sønner. Og ham der snakker om kærlighedens glæder, uden at gribe hende om hofterne og trække hende ind til sig, han er en tandløs nar. Også kærligheden overlader nogle mænd til deres sønner, og naboens. Derfor synes jeg det er meningsløst at snakke om krig og kærlighed, fordi begge ord er udtryk for handlinger. En mands kærlighed skal ses i hans handlinger.

Nå, jeg sad altså der med en ung og vidunderlig kvinde i min favn, og tænkte naturligt nok på, hvordan jeg kunne få kranglet hendes bukser ned om hælene i en vældig fart. Jeg havde lyst til at bolle hende. Vildt og dyrisk, med saft og kraft, og temmelig hurtigt. Som når jeg drikker en kold sodavand på en varm sommerdag, og smider den tomme flaske i affaldsbøtten.

Men hun havde et andet humør, og i øvrigt ville det heller ikke være pænt at bolle hende der på gulvet hvor vi sad, fordi gulvtæppet var groft under mine fingerspidser, og jeg ville sikkert skramme mine knæ når jeg tog hende, og hun ville få spændinger i lænden, og folk ville oven i købet komme ned til os og begynde at råbe.

Derfor gjorde jeg noget, som jeg aldrig har gjort tidligere sammen med en kvinde. Jeg opgav. Mine hænder rørte ved hende med kærlighed og lyst, men de var søgende og blide, sådan som de er ved flygelet. Uden krav. Hænderne skal være lydhøre - ellers kan de ikke høre den musik de skal spille. Musikken kommer nemlig inde fra flygelet, ikke fra hænderne. Flygelet fortæller hænderne, hvordan de skal få musikken frem. Hvis der er nogen musik.

Sådan accepterede jeg, at der måske ikke var nogen erotik i den udenlandske kvinde. Hun hvilede ind mod mig, og det var godt sådan. Jeg rørte ved en hofte, strøg hende ned ad ryggen, tog i et lår. Legede forsigtigt og prøvende med de forskellige tangenter, bare fordi jeg havde lyst. Røg lidt, drak af den vidunderlige, kærlighedens rødvin. Hun åbnede en knap i min skjorte, lagde en hånd ind mod brystkassens muskler og hår. Og igen måtte jeg tænke: Det er okay. Måske får hun lyst til sex med mig, og måske ikke, men i hvert fald er det dejligt lige nu. Dette øjeblik, hvor vi sidder tæt sammen, det er dejligt.

Og øjeblikket svandt hen, et nyt blev tændt. Vi svømmede i en flod af følsomme øjeblikke. Der var ikke 3 minutters sex, hvor jeg tog hende hårdt - der var i stedet 3 timers stille flyden afsted på kærlighedens flod. Fuldt påklædte. Og som floden har stille løb og hvirvlende strømme mellem klipper, sådan havde også vi blidhed og hvæsende ophidselse, små kys på et øjenbryn og en fingerspids som følger hagens form, grådige hænder som griber dybt ind i en balle, bækkener som gnider sig mod hinanden, hæse suk og dæmpede skrig. Stilhed. Fra cigarettens glød, stille røg som driver mod loftet. Hendes krop i min favn. Hun krammer mig hårdt, sukker tilfreds.

Forleden dag gav en kvinde sit æble til mig. Vi elskede i 3 timer. Med tøj på. Vi bed uendeligt langsomt i kærlighedens æble. Hver en dråbe smagte vi. Hun gav mig sit æble, og hun spiste af mit.

Kender du smagen fra et æble? Det skal være modent, det skal være uden gift, skallen skal være nem at bide i, og frugtkødet skal være sødt og meget smagfuldt. Luk nu øjnene og tag æblet op til munden. Tag en stor bid af æblet. Langsomt. I det øjeblik din tunge og din mund mærker æblets søde og friske saft, hvad oplever du da? Er det god følelse?

Min mund løber i vand, og mine hænder bliver urolige. Hver morgen når jeg vågner til en ny dag, husker jeg min længsel. Jeg længes efter æblets smag.

PresseHistorier og bøger på Bogland. Nogle er udgivet, andre er historier på vej til at blive skrevet færdig.
AinaAishaAmlethBlotterBonustidDirtyDugfriskEmpatiskFlødeostFærdigretFrisprogHjernedødHorselandHurtigretHåndlæsningIshøjKærestesorgKærtegnLykkesexPengelandRegntidSexgladtalelystTaniTantramassørTantratipsTaulovViking


PresseFøljetonSkrivegrupper i ÅrhusHistorier og bøger på Bogland. Nogle er udgivet, andre er historier på vej til at blive skrevet færdig.
AinaAishaAmlethBlotterBonustidDirtyDugfriskEmpatiskFlødeostFærdigretFrisprogHjernedødHorselandHurtigretHåndlæsningIshøjKærestesorgKærtegnLykkesexPengelandRegntidSexgladtalelystTaniTantramassørTantratipsTaulovViking

Foredrag og undervisning i skrivekunst med Ambjørn Happy